header banner
Default

Bitcoin 25 bin doların altında! Fiyatı ne olur?


Tam Boyutta Gör
Bitcoin, yıl başından bu yana bir toparlanma sürecine girmişti ancak kısa süre önce önemli bir düşüş yaşadı. ABD Merkez Bankaları Sistemi’nin ya da kısaca FED’in Haziran toplantısının ardından kripto para fiyatları düştü ve bitcoin, Mart ayından bu yana ilk kez 25.000 doların altına geriledi.

Bitcoin fiyatı düştü

Tam Boyutta Gör
Coin Metrics'e göre, Perşembe günü bitcoin yaklaşık yüzde 4 düşüşle 24.866 dolar olurken, ether yüzde 5'ten fazla düşüşle 1.632 dolara geriledi. Bunlara ek olarak altcoinler de değer kaybetti. Satış baskısı, Perşembe günü çoğu borsada ABD dolarına olan bağlılığını kaybeden ve Kasım ayından bu yana en büyük düşüşünü yaşayarak 99 sente gerileyen stablecoin tether (USDT) üzerinde de ağırlığını hissettirdi.

Meydana gelen düşüşün arkasında ise FED’in faiz oranlarını şimdilik değiştirmeme kararı alması oldu. ABD’de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun Coinbase ve Binance'e dava açması da etkili oldu. Dexterity Capital'in yönetici ortağı Michael Safai, düşüşün bir diğer nedeni olarak ise zayıf likidite ve duyarlılık olduğunu söyledi. Safai’ye göre artan düzenleyici kurumların baskısı nedeniyle yatırımcılar özellikle altcoinler söz konusu olduğunda, paralarını masadan uzak tutmaya daha meyilli.

Bitcoin fiyatı ne olacak?

Safai’ye göre sermaye kenarda bekledikçe büyük fiyat yükselişleri olası görünmüyor. Safai, "Popüler altcoinlerin yasallığına ilişkin daha fazla kafa karışıklığı sermayeyi kenarda tutuyor ve yatırımcıların bir toparlanma konusunda heyecan duymalarını sağlamak için uzun bir süre iyi haber almak ya da hiç haber almamak gerekecek" dedi. Bu ortam altında Safai, bir sonraki düzenleyici kararlarına kadar bitcoin fiyatının 25.000 ila 27.000 dolar arasında sabit kalacağını belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:

Sources


Article information

Author: Victor Foster

Last Updated: 1700037004

Views: 554

Rating: 3.7 / 5 (34 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Victor Foster

Birthday: 2021-03-23

Address: 701 Diamond Villages, West Taylormouth, KS 50383

Phone: +3862878640378995

Job: Veterinarian

Hobby: Crochet, Soccer, Sailing, Wine Tasting, Hiking, Bowling, Woodworking

Introduction: My name is Victor Foster, I am a proficient, intrepid, rich, daring, exquisite, bold, esteemed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.