header banner
Default

Bitcoin (BTC) on dördüncü yılını kutluyor!


Table of Contents
    Tam Boyutta Gör

    Bitcoin (BTC) için 3 Ocak önemli bir gün. İlk BTC bloğu olan Genesis, 3 Ocak 2009’da piyasa sürüldüğü için her yıl bugün Bitcoin Genesis Günü olarak kutlanıyor. Bitcoin, bugün 14’üncü yaşını kutluyor.

    3 Ocak 2009’da Bitcoin’in anonim yaratıcısı Satoshi Nakamoto, Sourceforge’da ilk 50 Bitcoin’i içeren Genesis bloğu yayınladı. Bitcoin, özellikle binlerce kripto para birimlerinin de ortaya çıkmasına öncülük etti. Geçtiğimiz seneyi ayı ve boğa döngüleri arasında hareketli bir şekilde geride bıraktı.

    Bitcoin, zaman geçtikçe küresel yatırım aracı haline geldi. Ülkelerin benimsemesi ve kabul etmeye başlaması, Bitcoin‘in küresel çapta ödeme aracı olmasına yönelik umutları da artırdı. Bitcoin’in Genesis blok olarak da adlandırılan ilk bloğu çıkarıldı. Bitcoin’in doğum günü, kripto topluluğunun önde gelen isimleri tarafından kutlandı ve kutlanmaya da devam ediyor. 

    Günün anlam ve önemi ile ilgili detay vermek gerekirse, Genesis blok bir ihtiyaç değildir. Fakat, tüm kripto para yatırımcılarının ve madencilerin güvenebileceği bir başlangıç noktasına sahip olmak önemlidir. Her zincirin bir halka ile başlamasına benzer şekilde; Genesis blok da blokzinciri başlatan ilk halkadır.

    Bir yaşına daha giren lider kripto para birimi Bitcoin, haberin yazımı esnasında CoinGecko verilerine göre; 16.727 dolardan işlem görüyor.

    Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
    istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:

    Sources


    Article information

    Author: Vicki Bryant

    Last Updated: 1699540322

    Views: 1184

    Rating: 3.6 / 5 (76 voted)

    Reviews: 98% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Vicki Bryant

    Birthday: 1961-08-18

    Address: 6939 Snyder Lane Apt. 755, South Melodychester, HI 63713

    Phone: +4349448939660256

    Job: Actor

    Hobby: Mountain Climbing, Hiking, Photography, Chess, Skiing, Survival Skills, Juggling

    Introduction: My name is Vicki Bryant, I am a dedicated, rich, fearless, unguarded, welcoming, exquisite, audacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.