header banner
Default

BLOX | Nieuws: Dit is waarom USDT daalt en hoe je hier van kunt profiteren


dagobert-duck-geld-dollars

Sinds de ineenstorting van cryptobeurs FTX vorig jaar, is de waarde van USDT niet zo hard afgeweken van 1 dollar. Wat is er aan de hand en waarom is dit bijzonder?

Waarde USDT van Tether is normaal 1 dollar

VIDEO: Makers USDC willen crypto bank | Tether (USDT) wil minder schulden | BTC nieuws vandaag | #631
BLOX

USDT is de dollar stablecoin van Tether. Deze crypto probeert op allerlei manieren om 1 dollar waard te blijven. Dat maakt de crypto ook zo populair in BLOX, want hiermee kunnen traders speculeren op de dollar ten opzichte van de euro. Koop je USDT? Dan zeg je hier eigenlijk mee dat je verwacht dat de euro daalt.

Op het moment dat USDT even geen 1 dollar waard is, dan spreek je van depegging. Een peg is eigenlijk een pin of een kapstok, en in dit geval is 1 dollar de pin waar de van USDT om draait.

1/ This week, USDT sustained its deepest depeg below $1 since the collapse of FTX.

USDT has since returned to its peg, but given all that happened, it's worth asking:
~ Why did Tether depeg?
~ How was it redeemed?
~ Is Huobi insolvent?
~ How was Justin Sun involved?

— Toe (@_ThePinkyToe) August 11, 2023

Veel USDT ingewisseld voor dollars

VIDEO: USD haalt EURO in! | Miljarden vloeien naar USDT dankzij Nederlander | BTC nieuws vandaag | #709
BLOX

Bij eerdere depeggings daalde de marktkapitalisatie van Tether aanzienlijk, aangezien de aflossingen toenamen. Dit gebeurt als een gebruiker zijn USDT bij Tether inlevert om hier weer normale dollars voor terug te krijgen. Op 7 augustus werd het hoogste bedrag aan USDT ingewisseld sinds november 2022.

Dit lijkt te komen door de rapportage van Tether over het tweede kwartaal. Deze kwam twee weken geleden uit en hierin staat dat Tether meer dan 1 miljard dollar winst heeft gemaakt. In het rapport staat ook wat Tether in kas heeft om die 1 dollarwaarde van USDT te waarborgen.

Tether heeft veel kortlopende staatsobligaties

VIDEO: Hoe Transfer je crypto van Binance naar Bitvavo? (2023)
BWB Beleggen

Zo hebben ze 72,5 miljard dollar aan Amerikaanse T-bills. Dit zijn staatsobligaties met een looptijd van één jaar of minder. Ze worden uitgegeven door het Amerikaanse ministerie van Financiën en worden beschouwd als een van de veiligste beleggingen ter wereld. T-bills worden verkocht met een korting op hun nominale waarde en worden aan het einde van de looptijd voor de nominale waarde terugbetaald.

Maar hun blootstelling aan deze obligaties is groter dan heel Australië, heel Mexico en zelfs meer dan de Verenigd Arabische Emiraten. Zo’n concentratie kan fataal zijn als er iets gebeurt met de dollar of de VS.

Tether bezit ook ~8,5% van zijn totale activa in Bitcoin, edele metalen en andere investeringen in energieproductie.

Begin is er bij Tether, maar mag nog transparanter

VIDEO: How to Convert Tether (USDT) to Cash on Coinbase | USDT to CASH
G Force North

Veel sceptici twijfelen echter of Tether wel echt alle uitstaande USDT kunnen omwisselen naar dollars. Anderen beschuldigen hen van roofzuchtige tactieken. Dat kan allemaal waar zijn, je krijgt niet voor niets meer dan 1 miljard winst in een kwartaal.

Het feit dat Tether dit soort kwartaalanalyses deelt, getuigt van enige transparantie. Uiteraard niet vrijwillig, dit is onder druk van wetgevers. Ook het inwisselmechanisme van USDT is niet volledig transparant; het werkt echter op een zeer geconcentreerde manier, waarbij de meeste aflossingen afkomstig zijn van een paar grote wallets.

Sources


Article information

Author: Mary Johnson

Last Updated: 1700233441

Views: 752

Rating: 4.2 / 5 (70 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mary Johnson

Birthday: 1940-02-22

Address: 31811 Morris Port Suite 703, New Cindyshire, HI 03885

Phone: +3783024294117572

Job: Pilot

Hobby: Beekeeping, Beer Brewing, Rock Climbing, Playing Guitar, Bird Watching, Hiking, Knitting

Introduction: My name is Mary Johnson, I am a accessible, unyielding, unguarded, proficient, Precious, exquisite, courageous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.