header banner
Default

Tek seferde alım veya ortalama dolar maliyeti en iyi Bitcoin stratejisi hangisi?


Bitcoin (BTC) fiyatı, Kasım 2021'de 69.000 dolarlık rekor seviyeye ulaştıktan altı ay sonra yüzde 55'ten fazla düştü.

Fiyattaki büyük düşüş, yatırımcıları Bitcoin'i ucuzken, yani 30.000 dolar civarındayken satın almaları veya başka bir piyasa satışı beklemeleri konusunda çıkmazda bıraktı.

The more you look at prior $BTC price history the more one can think it's not the bottom

After 190 days from the all-time high, Bitcoin still had another 150 to 200 days until it hit bottom last couple of cycles (red box)

If time is any indicator, could be another 6 to 8 months pic.twitter.com/C1YHnfOzxC

— Rager 📈 (@Rager) May 20, 2022

Bunun temel nedeni, Fed'in yüzde 0,5'lik faiz artırımına rağmen faiz oranlarının hala düşük kalması. Küresel fon yöneticileri arasındaki nakit varlıklar yüzde 6,1 artarak 11 Eylül saldırısından bu yana en yüksek seviye olan 83 milyar dolara yükseldi. Bank of America verilerine göre bu durum, en büyük emeklilik, sigorta, varlık ve hedge fonu yöneticilerinin riskten kaçınmaya çalıştıklarını gösteriyor.

Carl B. Menger dahil olmak üzere birçok kripto analisti, fiyatta dip ararken Bitcoin piyasasında daha büyük satın alma fırsatlarının bulunduğunu düşünüyor.

Ancak, yatırımcıların piyasaya girmek için büyük meblağlar kullandığı götürü yatırımları (LSI) yerine, bireysel yatırımcıların dolar maliyet ortalaması (DCA) adı verilen sistemle daha güvenli alternatife sahip oldukları biliniyor.

Bitcoin DCA stratejisi varlık yöneticilerinin yüzde 99,9'unu geride bırakıyor

VIDEO: 1 YILDIR HATASIZ SİNYAL VEREN BASİT ve ÇOK KAZANDIRAN AL-SAT TAKTİĞİ #indikatör
Kripton Gezegeni

DCA stratejisi, yatırımcıların nakit varlıklarını on iki eşit parçaya bölmeleri ve her ay, her parça ile Bitcoin satın almalarıyla gerçekleşiyor. Başka bir deyişle yatırımcılar, fiyat düştüğünde daha fazla BTC satın alırken yükseldiğinde aynı varlıktan daha az satın alıyor.

Strateji şimdiye kadar inanılmaz sonuçlar verdi.

Örneğin, CryptoHead'in DCA hesaplayıcısına göre, Aralık 2017'de 20.000 dolarla zirveye ulaştıktan sonra her ay Bitcoin'e yatırılan 1 dolar, yatırımcılara 163 dolar kümülatif getiri sağladı. Bu tutar, yaklaşık yüzde 200 kâr anlamına geliyor.

26a604e9-8b96-45eb-aa3a-2ab2add8c73b

Bitcoin DCA hesaplayıcısı. Kaynak: CryptoHead

Bitcoin DCA stratejisi, BTC'nin uzun vadeli eğiliminin her zaman yukarıya doğru kalacağı fikrinden kaynaklanıyor. Menger, Bitcoin'i düzenli olarak satın alan yatırımcıların "gezegendeki tüm yatırım yöneticileri ve firmalarının yüzde 99,99'unu geçmesini" sağladığını iddia ediyor.

This chart speaks everything #btc DCA is the smartest and the most effective way of beating the market #bearmarket https://t.co/ndKyzAi6FT

— ahmad (@albazzi02) May 13, 2022

DCA stratejisindeki sorunlar

VIDEO: Coin Alıp Satarak Basit Bir Şekilde Günde 500TL Kazanmanın Yolu
Emir Şahin

Öte yandan, geleneksel piyasaya ait tarihsel veriler, DCA'yı en iyi yatırım stratejisi olarak desteklemiyor. Bunun yerine LSI stratejisinin daha iyi olduğu kanıtlanmış durumda.

Örneğin, Vanguard'ın 1926'dan 2015'e kadar her 12 aylık zaman dilimini inceleyen 60/40 portföyü üzerine yaptığı bir araştırma, tek seferde yapılan yatırımların DCA'dan üçte iki oranında daha iyi performans gösterdiğini ve aynı takvimde yıl bazında ortalama yüzde 2,4 olduğunu gösterdi.

İlgili: S&P 500 ayı piyasasına girerken Bitcoin hafta içini sınırda sonlandırdı

Mayıs ayında S&P 500 endeksi ile günlük pozitif korelasyonu 0,96'ya yükselen Bitcoin'in gelecekte DCA ve LSI stratejileri arasında benzer sonuçlar gösterme olasılığı yüksek.

Bu nedenle, sabit meblağ kullanarak düzenli olarak Bitcoin'e yatırım yapmak, her zaman daha iyi kazanç sağlamayabilir.

7f0d7f78-81d6-4d1a-95ad-38990f8ae48f

BTC/USD günlük fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

Peki ya ikisini bir araya getirmeye ne dersiniz?

Buckingham Wealth Partner'ın baş araştırma görevlisi Larry Swedroe, yatırımcıların LSI ve DCA'nın bir karışımı anlamına gelen "bardağın yarısı dolu" bakış açısıyla yatırım yapmaları gerektiğine inanıyor.

Analist, SeekingAlpha'da şunları yazdı:

Paranızın üçte birini bugün yatırın ve kalan kısmı önümüzdeki üç çeyreğe eşit olarak dağıtın. Paranızın altıda birini her ay ya da her iki ayda bir yatırın.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph'ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Sources


Article information

Author: Alejandra Huang

Last Updated: 1697856841

Views: 1060

Rating: 3.6 / 5 (36 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Alejandra Huang

Birthday: 1983-06-18

Address: 04125 Robert Light Apt. 768, Lesterport, NH 40552

Phone: +3881502121676858

Job: IT Consultant

Hobby: Cycling, Juggling, Wine Tasting, Origami, Reading, Baking, Hiking

Introduction: My name is Alejandra Huang, I am a unyielding, striking, resolute, Open, accessible, Precious, steadfast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.