header banner
Default

Det prisvindende pizzeria er åbnet på Aarhus Ø Se billederne


Det familieejede spisested ‘Melværk’ i Risskov hører blandt byens bedste pizzeriaer, og stedets status blev for alvor cementeret, da de sidste år vandt priserne Danmarks Bedste Dessertpizza og Danmarks Bedste Gourmetpizza ved Foodexpo 2022.

I går kunne Melværk slå dørene op til en spritny restaurant i Nicolinehus på Aarhus Ø, hvor der nu langes napoletanske gourmetpizzaer af højeste kvalitet over disken.

Se billederne: Prisvindende pizzeria er åbnet på Aarhus Ø Læs også: Prestigefyldte kåringer: Aarhusiansk pizzeria laver Danmarks bedste gourmet- og dessertpizza
Se billederne: Prisvindende pizzeria er åbnet på Aarhus Ø

Melværk har et mål om at udfordre den typiske opfattelse af pizza og gøre den italienske spise til en gourmetoplevelse.

“Vi glæder os til at byde gæster velkommen samt til en masse nye collabs med lokale producenter, der deler de samme værdier som os – håndværk, økologi og bæredygtighed. 

Vi stræber som altid efter saftige og luftige pizzaer med letsprøde skorper og gode råvarer. Vi elsker mørke ‘leopardpletter’, som resulterer i en meget karakteristisk smag,” siger Nadia Marjan, medejer af Melværk.

Se billederne: Prisvindende pizzeria er åbnet på Aarhus Ø
Se billederne: Prisvindende pizzeria er åbnet på Aarhus Ø

Den samme høje kvalitet i nye sublime rammer

VIDEO: Ny Kabelbane åbnet på Aarhus Ø
atvdenmark

Vi lagde vejen forbi Melværks restaurant på Aarhus Ø for at prøve stedets helt nye menukort, hvor der selvfølgelig også gemmer sig nogle gamle klassikere på.

“For os er et besøg på en restaurant ikke bare for at spise og få noget at drikke. Det er en passion og en helhedsoplevelse. Vi sætter en ære i at skabe unikke gæsteoplevelser i alt, hvad vi gør – fra de små detaljer til det helt store billede,” siger Nadia Marjan.

Restauranten kan med sine 288 kvm + 135 kvm udeareal tage imod 180-200 gæster og tilbyde udendørsservering, blot et stenkast fra den charmerende lystbådehavn.

Se billederne: Prisvindende pizzeria er åbnet på Aarhus Ø

Når du træer ind bliver du mødt af en minimalistisk nordisk indretning, der kombinerer rå betonvægge og -gulve med varme træborde, hyggelig afdæmpet belysning, oliventræer i potter og et åbent køkken, hvor man kan se pizzaerne blive tilberedt.

Hele den ene væg ud mod lystbådhavnen er ét stort vinduesparti fra gulv til loft, og det får lokalet til at føles endnu mere lyst og åbent.

Ligesom der bliver kælet for detaljen i pizzabagningen, er det også tydeligt, at der er lagt mange tanker og kræfter bag indretningen, som er fin og afslappet på samme tid.

Spiseoplevelse udover det sædvanlige

VIDEO: Kampanilen på Aarhus Ø. Optaget i VR180 4K
Søren Krogh Vilhelmsen

Dejen er det, der især gør Melværks pizzaer til noget, du ikke finder mange andre steder.

Vi lagde ud med at bestille stedets lækre brød lavet på samme dej, de bager pizzaer på. Vi brugte brødet til at skovle den cremede buratta op med, og det er altså en spiseoplevelse, du ikke må snyde dig selv for. Wow.

Se billederne: Prisvindende pizzeria er åbnet på Aarhus Ø

Derefter fik vi serveret en af stedets nye pizzaer – nemlig en “Mortens Pizza”, som er udviklet af kok Morten Rastad,  som er medejer af Michelinrestauranten Domestic og tidligere køkkenchef.

Pizzaen er en hvid pizza med fior de latte, østershatte, ramsløgsolie, timian og ristet gær.

Dertil fik vi også stedets nummer 9, en ‘Smoking Hot’ med fior di latte, knuste San Marzano, Salami Piccante, glaseret rødløg, røget chilihonning og basilikum.

Se billederne: Prisvindende pizzeria er åbnet på Aarhus Ø

Begge pizzaer var bagt efter napoletanske traditioner, og midten var derfor lækker blød, mens der var godt med skorpe til at dyppe i stedets crust dip. En kæmpe anbefaling må være at bestille trøffelmayoen, som er et lille mesterværk i sig selv, hvis du spørger os.

Med 6 pizzaer og nøje udvalgte små-anretninger på menukortet er det tydeligt, at der hos Melværk er fokus på kvalitet frem for kvantitet, og du får serveret en pizza, som du ikke finder nogen andre steder.

Det kan smages, det kan ses og det kan mærkes. Du må ikke snyde dig selv for oplevelsen, som vi kun kan smide en kæmpestor anbefaling efter.

Du kan læse mere om Melværk lige her

Sources


Article information

Author: Andrew Gregory

Last Updated: 1702024562

Views: 960

Rating: 3.5 / 5 (53 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Andrew Gregory

Birthday: 1945-12-12

Address: 814 Kristi Field, Karenfort, SC 96965

Phone: +3549383013976237

Job: Software Developer

Hobby: Skateboarding, Astronomy, Embroidery, Arduino, Camping, Painting, Calligraphy

Introduction: My name is Andrew Gregory, I am a steadfast, multicolored, welcoming, radiant, dedicated, courageous, honest person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.