header banner
Default

Hoewel de Europese Centrale Bank zich inspannend bezighoudt met het ontwikkelen van een digitale euro, is het haalbaar om te wachten op deze ontwikkeling?


Table of Contents

Christine-Lagarde-1697649013

De Europese Centrale Bank kondigt een nieuwe fase aan in de ontwikkeling van de digitale euro, een elektronische variant van munten en biljetten. “Maar fysiek cash zal in elk scenario blijven bestaan”, benadrukt de ECB.

Waarom is dit belangrijk?

VIDEO: The Digital Euro - Easy, Safe, Fast, Reliable
European Central Bank

Om de opkomst van cryptomunten te counteren, ontwikkelen centrale banken wereldwijd zogeheten CBDC's (central bank digital currencies). Maar zullen die nieuwe betalingsmiddelen wel volledig anoniem zijn?

Letterlijk: “We moeten onze munt voorbereiden op de toekomst”, zegt ECB-voorzitter Christine Lagarde in een mededeling. “We zien de digitale euro als een digitale vorm van contant geld die kosteloos voor alle digitale betalingen kan worden gebruikt en die aan de hoogste privacynormen beantwoordt. De digitale euro zou naast contant geld bestaan, dat altijd beschikbaar blijft, zodat niemand achterblijft.”

Meer details: Na een tweejarige onderzoeksfase geeft Lagarde het startschot vo

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees

Lees nu 3 artikels gratis per maand!

Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.

Sources


Article information

Author: John Anderson

Last Updated: 1699517642

Views: 1129

Rating: 3.7 / 5 (79 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: John Anderson

Birthday: 1951-03-25

Address: 9095 Angela Coves, East Patriciaton, WI 96976

Phone: +4409820960392027

Job: Radiologist

Hobby: Cooking, Running, Rock Climbing, Running, Photography, Fishing, Gardening

Introduction: My name is John Anderson, I am a Open, sincere, vivid, important, unguarded, risk-taking, unreserved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.