header banner
Default

Plakadan araç sahibi sorgulama, E-Devlet veya SMS yoluyla ücretsiz olarak yapılabilir mi?


Gizlilik ilkeleri sebebiyle tek başına plaka numarası araç sahibine ulaşılması ve sorgulanması açısından yeterli değildir. Fakat online plaka sorgulama yolu ile plakaların kimlere ait olduğu sorgulanabilir.

 Plakadan İsim Sorgulama Nasıl Yapılır?

 Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom gibi operatörler üzerinden SMS aracılığı ile vatandaşlar araçlar ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilir. Ayrıca e devlet sistemi ile araç plaka hizmeti de vatandaşlara sunulmaktadır. E devlet ile sisteme giren vatandaşlar e hizmetler bölümünden Emniyet Genel Müdürlüğü bölümüne giriş yapması gerekir. Buradan Arap Plaka Sorgulama kısmında sorgulama işlemi başlatılabilir.

 Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan hizmet bölümünden de online plaka sorgulaması yapılmaktadır. Sisteme girecek olan kişiler ad, soy ad, TC kimlik numarası gibi bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurması gerekmektedir.

 E Devlet İle Ücretsiz Plakadan Araç Sahibi Sorgulanabilir mi?

 Plakadan araç sorgulama işlemleri en çok e devlet üzerinden yapılmaktadır. E devlet ile sorgulama turkiye.gov.tr internet adresinden yapılmaktadır. E devlet uygulamasına giriş yapan kullanıcılar şu işlemleri gerçekleştirmesi gerekmektedir:

 - E devlet bağlantısında yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü sayfası açılmalıdır.

 - Burada Araç Plaka Sorgulama bölümüne gidilmelidir.

 - Daha sonra istenen bilgiler girilmelidir.

 - Bu işlemlerin ardından plaka sorgulaması yapılabilir.

 SMS İle Ücretsiz Plakadan Araç Sahibi Sorgulanabilir mi?

 SMS ile plaka sorgulaması ise her operatörlerden yapılmaktadır. Fakat bunun için vatandaşların 7 TL gibi bir ücret ödemesi gerekmektedir. SMS ile araç sorgulamak için araç plakası bitişik bir şekilde yazılmalı ve 5664'e gönderilmelidir. Burada araç plakası tam ve eksiksiz bir şekilde mutlaka bitişik olarak yazılmalıdır. Bu sorgulama ile araç plakası üzerinden tüm bilgilere ulaşmak mümkündür.

Sources


Article information

Author: Charles Smith

Last Updated: 1699960562

Views: 1137

Rating: 4.1 / 5 (31 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Charles Smith

Birthday: 1979-05-09

Address: 556 Catherine Club, Moorefurt, DE 83315

Phone: +4222333791207286

Job: Graphic Designer

Hobby: Running, Ice Skating, Table Tennis, Graphic Design, Backpacking, Card Collecting, Role-Playing Games

Introduction: My name is Charles Smith, I am a resolute, resolved, striking, sincere, venturesome, persistent, Precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.